Den vanligaste formen av bingo på nätet är inte den vanliga. I stället är det variantbingo som dominerar. Variantbingo är dock rätt likt vanlig bingo, och de små skillnader som finns lär man sig lätt. Och när man behärskar variantbingo, så inser man snabbt varför det är så populärt. Det har behållit allt det som gjort vanlig bingo till en så stor succé i Sverige, samtidigt som man lagt till några spänningsmoment. Den som ännu inte har provat på variantbingo har alltså något mycket spännande att se fram emot.

Variantbingo spelas med brickor som ser ut som tre vanliga bingobrickor. Det gör att alla 75 möjliga nummer finns representerade, och du är alltså som spelare garanterad att kryssa för ett nummer efter varje dragning. Målet är sedan det samma som i vanlig bingo; att få fem i rad. Men till skillnad från i standardbingo räknas det bara om det är horisontellt. Variantbingo tar sedan inte heller slut bara för att någon lyckats få fem i rad. En vinst delas ut, och sedan fortsätter det hela som om ingenting hänt. Ytterligare en vinst betalas ut när någon lyckats få två stycken fem i rad, tre stycken, fyra stycken och slutligen en full bricka. Vinsten för att fylla en av de tre underbrickorna är då det stora priset, som man helst av allt vill vinna.

Ett variantbingoparti varar alltså betydligt längre än ett vanligt bingoparti. Spänningen byggs sedan upp gradvis, genom att man har flera vinstchanser. Bara för att någon annan lyckats få fem i rad, så betyder det inte att inte du kommer att sluta som den stora vinnaren. Det är också inte ovanligt att vinsterna i variantbingo är större ju fortare man får dem. Det lägger till ett extra spänningsmoment, där man inte bara vill fylla en av sina brickor, utan helst av allt göra det så snabbt som möjligt.