Bingo är ett roligt spel som under sin långa och spännande historia har utvecklats från att ha varit ett spel som främst pensionärer spelar till att bli ett innespel bland ungdomar på nätet. Genom åren har man spelat bingo på många olika sätt: bingo i bingohall, bingo på idrottsplatser, bilbingo, bingolotto och nu senast onlinebingo.

Bingo har sitt ursprung i ett italienskt lotterispel som startade redan 1530. Leksaksförsäljaren Edwin S Love var den som spred bingospelet runt om i världen. Han såg spelet för första gången på en karneval och skapade sedan ett bingospel som såldes i affärerna från 1929 och framåt. Till Sverige kom spelet under 1950-talet och från början var bingo ett sätt för idrottsklubbar att samla in pengar till sin verksamhet. I början spelades bingo bara på ett fåtal platser i Sverige, men redan i slutet av 1960-talet erbjöds bingo på över 500 platser. Då spelade man i bingohallar och man kunde inte vinna kontantvinster utan bara varor.

Bingospelets uppsving

1990-talet blev bingospelets stortid. Flera nyheter lanserades under en kort tid. Bland annat blev kontantvinster tillåtna på bingohallarna och idrottsklubbarna började med bilbingo, eller drive-in-bingo om somrarna. Bingolotto på TV4 med Leif Loket Olsson startade 1992 och gjorde bingo till en familjeunderhållning. Den riktigt stora händelsen skedde dock på 2000-talet i och med lanseringen av onlinebingon. Bingo på nätet är en växande spelform. Redan nu omsätter den miljardbelopp bara här i Sverige och nu har även unga spelare fastnat för bingo. På nätet kan man spela många olika varianter av bingo, dels klassisk bingo, men dels också mönsterbingo och variantbingo. Onlinebingon har många fördelar som lockar spelarna, som ett större utbud av spel, fler och större vinster och en flexibilitet då man kan spela när som helst. Även om onlinebingon är stort så finns bingohallarna kvar och de lockar med temakvällar, events och andra spännande saker för att locka nya målgrupper av spelare.