Automarkera eller Autodab

Detta är en funktion som du kan använda för att göra ditt bingospelande enklare för dig. Om du till exempel har köpt flera bingobrickor till ett och samma spel så blir det lite krångligt att hålla reda på alla nummer själv. Då kan du använda dig av Automarkering, då kommer spelet självt att hålla reda på vilka nummer du har och automatiskt markera dem när och om de ropas ut under spelomgången. På det sättet behöver du inte vara superkoncentrerad på spelet hela tiden, eller oroa dig för att du missar att markera något nummer som kan ge dig vinst. Spelet har koll och gör allt detta åt dig, du kan koncentrera dig mer på chatten om du vill, och chattspelet, eller helt enkelt gå iväg och göra något annat under tiden som numren dras. Fiffigt och bekvämt.

Bingorum

Ett bingorum är en hemsida på Internet där du kan spela bingo, själv eller med andra som du vill. Oftast brukar det fungera så att du först registrerar dig som medlem och får då ett medlemskonto med ett spelkonto kopplat till sig. På en del bingorum fungerar det lite som ett community där man kan ha en presentation om sig själv, gästbok, bilder och så vidare. På Spelkontot har du koll på hur mycket pengar du har i bonus, hur mycket du spelar för och hur mycket du för över etc.

Bingobricka

En bingobricka är det som blir din så kallade lott i spelet, den består av ett rutnät som är uppdelat i 25 rutor, 5 gånger 5. I varje ruta finns ett nummer mellan 1 och 75 som slumpats ut på brickan, om du inte spelar 90-nummers bingo, då är det nummer mellan 1 och 90.På toppen av bingobrickan står alltid bokstäverna B-I-N-G-O, detta för att du ska kunna hitta dina nummer lättare om de dras. Det är nämligen på det viset att alla nummer som ligger mellan 1 och 15 står under bokstaven B, alla mellan 1 och 16 under bokstaven I och så vidare. Självklart kan du köpa fler än en bingobricka till varje spel om du vill, detta kan öka dina vinstchanser något.

Bingo bonus

När man spelar bingo online så finns det något som kallas för bonus. Oftast kan man hitta två olika typer av bonus man kan få som medlem på ett bingorum. Den ena är Insättningsbonus och den andra kallas för Registreringsbonus, och de fungerar på lite olika sätt. En Insättningsbonus är något som bingosajterna har för att locka dig att spela. De fungerar så att om bonusen ligger på 100 % och du sätter in 200 kronor på ditt spelkonto, så får du 200 kronor i bonus och har därmed 400 kronor på ditt spelkonto. En Registreringsbonus används av bingosajterna för att locka till sig nya spelmedlemmar. Den fungerar på det sättet att när du blir medlem på en bingosajt, får du en bonus i form av pengar på ditt spelkonto.

Bingovinster

När du vunnit ett spel på en bingosajt så går de pengarna rakt in på ditt spelkonto. Hur snabbt du sedan får ut dem därifrån beror lite på vilken metod du väljer att använda för uttag från ditt spelkonto. Vanligast är att du får vinsten utbetald på samma sätt som du använde för att sätta in pengar på spelkontot. Beroende på vilken metod du använder kan det ta mellan tre och sex bankdagar innan du får in dina pengar på bankkontot. Bra att veta är att du inte behöver betala skatt på dina bingovinster så länge som spelbolaget bakom sajten har sin bas inom EU.

Den allra största bingovinsten som har blivit registrerad i Europa var en vinst som låg på lite över två miljoner kronor. Den vanns av en kvinna i Storbritannien.

Bingochatt

När du spelar bingo online så kan du på de flesta ställen chatta med andra spelare samtidigt som du spelar. Det är ett fantastiskt trevligt sätt att både knyta nya kontakter och ha sällskap av dem du redan känner. Du kan exempelvis bestämma tid med dina kompisar och bestämma vilket spel ni ska spela på vilken bingosajt. Det blir som en träffpunkt där ni kan umgås och roa er samtidigt som ni får möjligheten att tjäna några extra slantar. En hel del bingosajter har riktat in sig mycket på just chatten och chattens möjligheter. Det brukar finnas chattvärdar som håller i chattspel och ser till att allt går till på ett trevligt sätt i chattrummen.

Ett chattspel är ett som ett slags bonusspel, det pågår i chatten samtidigt som bingospelet pågår och reglerna bestäms av chattvärden. Genom chattspelet får du ännu fler chanser att vinna. Det kan handla om att få bingo på ett visst antal utropade nummer eller få bingo på ett visst nummer etc. Allt för att göra ditt spelande ännu mer spännande och roligt.

Jackpot

Varje gång en spelare köper en bingobricka, alltså gör en insats i spelet, så går en liten procentandel till jackpotten. Varje spel har en egen jackpot och den vinner man om man som spelare lyckas pricka in en bingorad inom ett visst antal dragna nummer. Om det skulle vara så att ingen spelare lyckas med detta på en omgång så kommer jackpotten att gå vidare till nästa omgång i just det bingospelet. På det sättet kan jackpotten växa sig riktigt stor på ett visst spel, på en viss bingosajt.

Medlemskap

För att kunna spela bingo på en bingosajt krävs det att du blir medlem, alltså att du registrerar dig som medlem och skapar ett konto på sajten. Detta för att du ska få tillgång till alla spel, all information och ett spelkonto. Det är alltid gratis att registrera sig som medlem på en bingosajt, det är först när du spelar om pengar som det kostar pengar att vara med. Oftast får du även en bonus på ditt spelkonto som du skapar, första gången du sätter in pengar eller helt enkelt när du blivit medlem. Detta för att du ska kunna prova på sajten i lugn och ro och själv känna efter om den är något att ha.

Omsättningskrav

Du kan alltså spela för de pengar du får i bonus av bingosajten du spelar på. Men de allra flesta bingosajter har ett så kallat omsättningskrav. Det betyder att du måste omsätta dina bonuspengar ett visst antal gånger innan du kan plocka ut en eventuell vinst på dem.

Spelkonto

Ett spelkonto skapas när du blir medlem och registrerar dig på en bingosajt. Det fungerar på det sätt att du för över pengar dit från ditt bankkonto via din bank, kreditkort eller annat betalsätt. Sedan kan du se exakt hur mycket pengar du har spelat för, hur mycket du vunnit och hur mycket bonuspengar du har. På detta sätt har du en bra överblick och vet hur mycket pengar du lägger på att spela samt hur mycket du vinner eller förlorar. Det blir enklare att spela med pengar från ett spelkonto än om du skulle behöva föra över pengar från ditt bankkonto för varje enskilt spel du vill spela. På en del bingosajter som kanske inte är helt renodlade bingosajter så får du först ett spelkonto som gäller hela sajten och sedan får du därifrån föra över pengar till ditt ”bingokonto”. Men det är fortfarande smidigt, enkelt och smart.

Läs mer om bingobonusar på http://www.bonusjakt.com/bingo-bonus/!