Att spela bingo i bingohall är det traditionella sättet att spela bingo på. När bingon lanserades i Sverige under 1950-talet så kunde man bara spela bingo i bingohallar. Först var det på ett tiotal platser man kunde spela bingo, men då intresset för bingo var så stort så kunde man efter bara några år spela bingo på över 500 platser i landet. Idag finns ungefär 100 bingohallar i Sverige. Alla dessa bingohallar ägs av idrottsföreningar och andra föreningar och allt överskott från bingospel tillfaller Sveriges föreningsliv. Att spela bingo i bingohall är trevligt och socialt, då det ofta är samma spelare som återkommer vecka efter vecka och det är lätt att upptas i gemenskapen bland stammisarna. Mellan bingoomgångarna så kan man köpa fika och umgås med de andra spelarna.

Bingospel arrangeras en eller flera gånger i veckan på fasta tider. Tänk på att vara i bingohallen i god tid så du hinner ta en plats och köpa brickorna innan spelet startar. I bingohallen kan man spela bingo på traditionellt sätt, det vill säga på bingobrickor av papper, alternativt så kan man spela bingo på en dataterminal. Det enda som skiljer är hur du markerar numren som ropas upp, antingen klickar du på dem på skärmen eller så kryssar du för dem på pappersbrickan. En bingoutropare ropar ut ett nummer i taget och din uppgift är att markera numren ifall de finns med på din bricka. För att få bingo krävs det att du har markerat fem nummer i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt.
Svenska Spel har nyligen lanserat ett nytt bingokoncept med namnet BingoLive. Tanken är att detta koncept ska locka även yngre spelare och spelare av båda könen. Man har satsat mycket på spelupplevelse och ljud, ljus, olika teman och events kommer att användas för att skapa en totalupplevelse kring bingon. Än så länge finns det fem BingoLive-hallar i Sverige, men antalet kommer förmodligen att öka ifall konceptet tas emot väl av spelarna.